19.04.2024 22:36
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Фахівці УЖКГ взяли участь у тренінгу на тему: «Залучення фінансування у реалізацію ПДСР”

У навчальному двохденному тренінгу на тему: «Залучення фінансування у реалізацію Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕР(К)», який проходив 16-17 квітня у м. Київ, взяли участь головний спеціаліст сектору з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Галина Копит та головний спеціаліст – ландшафтник відділу благоустрою та екології управління житлово- комунального господарства, благуострою та екології ТМР Світлана Молодецька.

Як підвищити спроможність муніципалітетів фінансувати ПДСЕР(К), розповіли під час тренінгу національний експерт – Оксана Кисіль та фінансовий експерт – Сергій Гаращук, закріпивши інформацію практичною роботою в групах. Спеціалісти та експерти фінансового сектора розкрили питання про те, чи вигідно муніципалітетам залучати кредитні ресурси в енергоефективні проекти, спровокувавши дискусію серед учасників і тренерів.

На другий день тренінгу представники міст-підписантів займалися розрахунком економічних показників енергоефективних проектів, вчилися розробляти інвестиційний план для впровадження ПДСЕР(К) і ранжувати проекти в рамках інвестиційного плану. На завершення учасники дізналися про нові фінансові механізми, такі як  ЕСКО для залучення інвестицій в бюджетні будівлі, облігації, як інструмент фінансування міських інфраструктурних проектів та револьверний фонд, як засіб синергії на економії коштів.

Тернопіль житлово-комунальний