29.03.2024 06:53
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У 2016 році реконструюють «Циганку»

rekonstrukciya (5)Четвертого березня в управлінні житлово-комунального господарства. благоустрою та екології відбулася робоча нарада щодо реконструкції частини набережної, яку у Тернополі звикли називати «Циганкою». Її заплановано здійснити у 2016 році.

Згідно до концепції, розробленої громадською ініціативою URBAN.te, над втіленням якої зараз працює Тернопільська міська влада,  на місці пустирів та занедбаного простору навколо, пропонується створити нові місця для відпочинку і занять спортом для мешканців Тернополя. Відповідно до даної пропозиції набережну заплановано умовно поділити на шість зон: прогулянкову алею з пристанню, зону тихого відпочинку та скейтпарк, головну площу з пірсом і фонтаном, “Зелений пляж” з рестораном “White Bar” та спортивну зону з дитячим майданчиком. Кожна зона створить або доповнить місця дозвілля для різних груп населення (в тому числі і маломобільних).

Усі зони активності за задумом проектантів «нанизуються» на вело-пішохідний шлях, що є продовженням парку ім. Т. Шевченка та частиною пішохідного зв’язку із с. Біла. Проектом передбачено створення малої архітектурної форми, яка вміщатиме в себе громадські душові, вбиральні і роздягальні сезонного типу. Відповідно до проекту пірс має бути пристосованим для швартування місцевого прогулянкового теплоходу, також планується влаштувати пристань для байдарок і невеликих човників.

Внаслідок реконструкції набережної шляхом трансформації існуючих місць відпочинку і доповненням їх необхідною інфраструктурою, це місце перетвориться в активний і безпечний громадський простір.

Нагадаємо, що у 2015 році була завершена четверта черга реконструкції Набережної тернопільського ставу. За час проведення ремонтних робіт впродовж останніх років вдалося повністю відремонтувати ділянку від «Острівка кохання»  аж до Надставної церкви.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР