29.03.2024 16:29
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі триває промивання мереж

vpdaОпівночі 21 квітня було зупинено роботу водопровідної насосної станції №4, що на вул. 15 Квітня. Саме через неї з Верхньо-Івачівського водозабору подається на місто майже 70% усієї води.

За словами начальника відділу ВНС КП «Тернопільводоканал» Леоніда Ментуха, від 00 год. по 6 год. цього дня  тривав випуск води з водопровідних мереж. Відтак вода поступово припинила надходити до помешкань споживачів мікрорайонів «Дружба», «Березовиця», «Куткіці», «Соняний», «Східний», «Аляска». Від 7 год. стартували ремонтні роботи на насосній станції № 4. Триватимуть вони до 21 год.

Допоки у водопровідних мережах не буде води, водоканалівці здійснюватимуть роботи, виконання яких є неможливим за її наявності в системі. Зокрема, за словами начальника відділу водопровідно-каналізаційних мереж КП «Тернопільводоканал» Ганни Загородної, здійснять планову заміну запірної арматури(майже 15 засувок) та профілактичні роботи на водопровідних мережах.

Від другої години ночі 22 квітня з метою належним чином дезінфікувати мережі, вимити той осад, який накопичився в них за останніх півроку, розпочалося поступове наповнення водопровідних мереж водою з підвищеною дозою хлору. По мірі віддалення від насосної станції водоканалівці поступово промивають мережі. Випуск хлорованої води здійснюватимуть через пожежні гідранти. Тож тернополяни зможуть спостерігати такі собі «фонтани» на вулицях.

З’явилася вода сьогодні і в кранах споживачів. Однак вона має підвищений вміст хлору, тому не придатна до вживання. Використовувати її можна виключно в господарсько-побутових цілях.

До кінця 22 квітня працівники КП «Тернопільводоканал» планують завершити комплекс ремонтних робіт і промивання мереж, та вже до кінця доби вийти на робочий режим. В четвер вранці, 23 квітня, водопостачання цілком буде відновлено.

В окремих місцях розподільчої мережі можливе тимчасове локальне погіршення якості води, про що водоканалівці просять невідкладно інформувати диспетчерську службу «Тернопільводоканалу» за номерами телефонів 25-26-10; 52-51-17.