19.04.2024 10:00
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі провели загальноміські толоки

toloka (21)З метою наведення належного санітарного стану на території міста, підвищення рівня благоустрою та забезпечення виконання рішення виконавчого комітету від 24.02.2016р. №178 “Про проведення  двомісячника благоустрою»  у Тернополі було проведено ряд заходів, спрямованих на поліпшення благоустрою міста, озеленення та покращення стану довкілля.

Відповідно до  розпорядження міського голови від 05.04.2016р.  №109  впродовж четвертого – дев’ятого квітня були проведені загальноміські толоки, до участі у  яких ми запрошували тернополян.

Участь у толоках взяли  представники управлінь та відділів міської ради, учнівська та студентська молодь, установи, підприємства та заклади різних форм власності.

Першими розпочали впорядкування територій частина структурних підрозділів міської ради на території новобудови обласного архіву на вул. Карпенка, студенти Тернопільського національного педагогічного універститету та ПВНЗ “Тернопільський комерційний інститут” на території лісопосадки на вул. Винниченка — Будного, ТСШ №7 на вул. Юності, ПП “Східний масив” на зеленій зоні вул. Качали, Протасевича, пр. С. Бандери, ПП “Тернопількомсервіс” на вул. Текстильна.

Політична партія “Блок Петра Порошенка” на території РЛП “Загребелля” висадили 50 саджанців дерев породи дуб червоний.

Найактивнішим днем визначено 8 квітня, коли до толоки приєдналися більшість комунальних підприємств, суб’єктів господарювання, учнів та студентів, якими проведено роботи з очищення зелених зон між вул.Слівенською та вул.Малишка, між вул.Винниченка та Будного, між вул.Текстильною та вул.Фабричною, між вул. Текстильної і Морозенка, вулиці Микулинецька, Текстильна, Юності,  Стуса, Бродівська, Транспортна, Тарнавського, Поліська, Протасевича, Лесі Українки, М.Кривоноса, Коновальця, Вербицького, Л. Курбаса, В. Великого, 15 Квітня, Морозенка, проспекти Злуки та С.Бандери, бульвар Петлюри, П. Куліша, Д.Галицького, РЛП “Загеребелля”, “Березовий гай” на вул. Новий Світ та парків міста.

Комунальними та житлово-експлуатаційними підприємствами розроблено індивідуальні конкретизовані плани, згідно яких виконувались роботи, пов’язані з впорядкуванням прибудинкових та закріплених територій, ремонту і посадкою зелених насаджень та інші види робіт.

Активною молоддю міста в сквері Миру висаджено дванадцять саджанців слив Пісарді. ГО “Екоальянс” спільно з студентами Тернопільського національного педагогічного університету на занедбаній території  по вул. Юності  з власної ініціативи створили дендрарій з висадження рідкісних екзотичних насаджень з подальшим доглядом. Розмір ділянки 25*22м.

Активно прийняли участь навчальні заклади, які впорядкували території навчальних установ – 12,3 га, провели санітарну обрізку дерев та кущів – 43шт.          Закладами охорони здоров’я  впорядковано прилеглі та закріплені території на площі 1,3 га.

Також долучились до виконання заходів установи у сфері культури і мистецтв.

Проводились роботи з очищення територій міських кладовищ на вул.Микулинецькій та біля с.Підгороднє.

Вищезазначеним розпорядженням міського голови звернулись до керівників провідних підприємств, установ, організацій міста з проханням долучитись  до широкомасштабної акції з метою поліпшення благоустрою міста, озеленення та покращення стану довкілля.

Відгукнулись та  прийняли участь працівники Приватбанку, Укртелекому та Укрпошти, ТРЦ “Подоляни”, політичної партії “Блок Петра Порошенка”, обласний  та міський військові комісаріати.

Загалом прийняло участь у виконанні запланованих робіт  близько 2500  активних та свідомих громадян, зокрема лише в РЛП “Загребелля” працювало біля 1000 чол.

Однак, були й такі які проігнорували толоки та залишись байдужими.

ТзОВ «Теркомуналсервіс» оперативно здійснювалось вивезення  складованих зібраних відходів після проведення очищення території міста.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР