29.03.2024 15:08
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі масово крадуть дощеприймальні решітки

Впродовж останнього місяця у Тернополі збільшилася кількість крадіжок дощеприймальних решіток, особливо в темну пору доби. І якщо в попередні роки зникали решітки на вулицях, де знаходиться мало людей і рідко курсує транспорт, то зараз їх викрадають серед білого дня буквальн із прибудинкових територій та магістральних вулиць.  Внаслідок крадіжок, які здійснили невідомі особи, відсутня значна кількість дощеприймальних решіток на проїзних частинах вулиць, а саме:
– вул. Карпенка (в районі житлових будинків № 17 і №15);
– вул. Миру (в районі житлового будинку № 8);
– вул. Лучаківського (в районі примикання вул. Громницького);
– пр. Злуки (в районі житлового будинку № 43);
– вул. Київська (в районі житлового будинку № 3);
– вул. Оболоня (в районі житлових будинків № 11 і № 47);
– вул. Миру (в районі скверу Миру);
– вул. Глибока (в районі житлових будинків № 34-46 та № 45);
– вул. Бродівська (в районі будинку № 6);
– вул. Шептицького (в районі моста через річку Серет (біля АЗС);
– вул. Микулинецька (навпроти АЗС «WOG», в районі буд. № 17-27);
– вул. Миру в районі примикання вул. Винниченка (біля пішохідного переходу).
Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР для забезпечення зменшення травматизму мешканців, а також збереження майна територіальної громади міста вже вкотре спрямоване звернення до правоохоронців з проханням вжити відповідних заходів щодо посилення роботи патрулів на вулицях міста.

Начальник відділу технагляду міської ради Олег Вітик зазначає, що вже неодноразово решітки опиняються у пунктах прийому металобрухту.  Часто зловмисники їх попередньо подрібнюють, щоб у пункту прийому не виникало проблем. Втім закликаємо до совісті тих, хто все ж приймає такі решітки, адже хня відсутність є суттєвою загрозою для здоров’я,  а то й життя людей, при чому, як для пішоходів, так і для водіїв.  Просимо телефонувати до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР людей, які знають, хто може бути причетними до таких злочинів,  фіксувати номери транспортних засобів тощо.

Як балансотуримуюча організація ми вважаємо, що ситуація критична. Приміром, за минулу ніч знову трапилося дві крадіжки решіток, – на Винниченка – поврот на Миру і на Карпенка, при чому, на Винниченка вкрали решітку на правому радіусі заокруглення, тому машина може влетіти в цю решітку. Вона, звчиайно, зараз огороджена і найближчим часом буде встанволена нова решітка, але проблема не вирішуєься, – каже Олег Вітик, – Ми вважаємо доцільним  рішенням сесії зобов’язати всі приймальні пункти інформувати про надходження решіток або лому решіток і взагалі заборонити приймати такі вироби.

У патрульній поліції Тернопільської області зазначають, що тернополяни, які бачать факт крадіжки дощеприймальної решітки, зобовязані звертатися до правоохоронців, адже фіксація кожного схожого випадку допоможе швидше знайти зловмиників.

Тернопіль житлово-комунальний