19.04.2024 07:16
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Управлінню житлово-комунального господарства передали перший у Тернополі електромобіль

avto (4)Перший у Тернополі електромобіль передали представники компанії Shooter UA у користування фахівцям управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.  Вартість такої автівки становить близько мільйона гривень, однак компанія Shooter, яка займається популяризацією таких авто в Україні, для Тернополя надала її безкоштовно.  Сплачувати доведеться лише за зарядку та за оренду екологічного транспорту. Поїздка протяжністю сто кілометрів за тарифами цієї машини вартуватиме приблизно десять гривень. Авто укомплектоване зарядним пристроєм, тому зарядка може здійснюватися у гаражі, однак планується, що  і на звичних автозаправних станціях облаштують зарядні пристрої для електромобілів.

Як повідомив заступник міського голови Владислав Стемковський, автомобіль використовуватимуть для вирішення питань благоустрою, ремонту та будівництва у Тернополі. Наразі договір укладений на рік із перспективою його продовження. Адже переваг  у електромобілів чимало: автомобіль – електричний, тобто вартість пересування на ньому приблизно у десять разів менша, ніж у авто, яке заправляють бензином. Зовні електромобіль має презентабельний вигляд, адже це аналог бензинового  Renault Fluence. Найголовнішою якістю такої автівки є, мабуть, його внесок в охорону довкілля, адже електротранспорт є екологічно безпечним.

Представник компанії Shooter UA Андрій Андрущак висловив сподівання, що такий вид транспорту зацікавить тернополян і попит на електромобілі з часом зростатиме.

До слова, у Тернопільській області вже є гібридні авто (такі, які можуть працювати і на бензині, і на електриці), кажуть представники компанії. Електромобіль, який сьогодні передали управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР є першим на Тернопільщині. Похвалитися електромобілями від компанії Shooter можуть ще у Києві та Львові.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР