28.03.2024 23:58
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Увага! “Зелений рівень” переходить у “жовтий”

yellУ зв’язку з погіршення погодних умов, прогнозами виникнення ожеледиці та снігових опадів, Тернопільська міська рада оголошує «зелений рівень» системи оповіщення, який до вечора перейде у “жовтий” рівень. Це означає, що погодні умови  погіршуються, відтак снігоочисна техніка уже виїжджає на вулиці міста. Снігопад з різними рівнями інтенсивності триватиме приблизно до півночі, відповідно, денний “зелений” переходить у вечірній “жовтий”. Оскільки суміш при таких температурах не працює, по місту проводиться загрібання та змітання снігу. Робота ускладнена через сильні пориви вітру.

Нагадуємо, що оповіщення надає можливість населенню завчасно скорегувати свої плани щодо подальших дій, а водіям -тимчасово прибрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

Також водіям рекомендується максимально уникати курсування автомобілем у цей час на вулицях, де проходить прибирання для забезпечення ефективної роботи технологічного транспорту та уникнення можливої ДТП. Вказана рекомендація не стосується спеціалізованого автотранспорту (карети швидкої допомоги, пожежних та поліцейських машин, тощо).

Кожен водій повинен максимально утриматись від стоянки автотранспортного засобу на проїзній частині вулиць у вечірній та нічний період доби та оперативно його прибрати після відповідного оповіщення міською радою.

Прибирання здійснюватиметься за маршрутами:

1. Маршрут №1 «Центр-1» (Дамба – Руська – Чорновола – Сагайдачного – Над Ставом)

2. Маршрут «2 «Центр-2» (Патріарха Мстислава – Живова – Шептицького-Танцорова – Острозьког о- Стрімка)

3. Маршрут №3 «Новий світ»

4. Маршрут №4 «Старий парк»

5. Маршрут №5 «Сонячний»

6. Маршрут №6 «Східний»

7. Маршрут №7 «Дружба»

8. Маршрут №8 «Об’їзна»

Просимо тернополян забрати транспорті засоби з центральних вулиць, а також скоригувати свої маршрути. Щоб не ускладнювати процес  прибирання та зробити його максимально якісним, просимо тернополян не паркувати автомобілі на узбіччях, тротуарах чи у інших заборонених місцях, адже це заважає процесу очищення вулично-дорожньої мережі від снігу.

Також нагадуємо представникам ОСББ та суб’єктам підприємницької діяльності про те, що вони зобов’язані забезпечити очищення прилеглих територій та міжбудинкових проїздів для доступу до будівель технологічного транспорту та снігоочисної техніки.

Ознайомитися із дорожньою картою утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в зимовий період, у якій розповідається про рівні оповіщення та про передбачені маршрути, можна на нашому сайті.

Утриматися від поїздок радить тернополянам і ДСНС.

Про надзвичайні ситуації інформуйте на гарячу лінію ТМР за за номером 15-80.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР