29.03.2024 07:21
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернопільські комунальники вивезли п’ять вантажівок відходів із стихійного звалища на вулиці Подільській

bardakСьогодні в першій половині дня представники ТОВ «Теркомуналсервіс» завершили прибирання стихійного звалища на вулиці Подільській. Як розповідають комунальники, з території вивезли понад  п’ять вантажівок відходів. Прибирання тривало впродовж двох днів. Як  зазначила заступник начальника відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Оксана Лобурак, напередодні із вимогою навести лад на вулиці звернулися до міського голови Сергія Надала мешканці під час одного із прямих ефірів.

  • Хочу наголосити на тому, що на вулиці Подільській знаходиться ряд виробничих приміщень та приватні будинковолодіння. Відтак, цілком зрозуміло, що усі побутові відходи, обрізані гілки тощо, наскладували самі ж мешканці вулиці, які ж потім і звертаються із вимогами здійснити прибирання. Наголошуємо, що поява схожих стихійних сміттєзвалищ не є наслідком бездіяльності комунальних підприємств, а, навпаки, свідчать про низький рівень культури у деяких тернополян. Створюючи власноруч звалище під своїми вікнами, вони проявляють неповагу і до себе, і до перехожих.

Втім, така їхня діяльність суперечить вимогам  «Правил благоустрою м.Тернополя» в частині обов’язкового укладання  угод власниками приватних садиб на вивезення відходів з підприємствами – перевізниками. За наявною інформацією на вказаній вулиці укладено тільки одну угоду.

Сподіваємося, що після проведених робіт мешканці самі будуть слідкувати за сусідами чи підприємцями і у випадку виявлення порушень вчасно повідомляти управління муніципальної поліції та правоохоронні органи.

Також нагадуємо, що за накопичення сміття у невідведених місцях веде за собою відповідальність: створення стихійних  звалищ є порушенням вимог «Правил благоустрою м. Тернопіль», яке передбачає штраф від 340 до 1360 гривень відповідно до ст. 152 КУпАП.

Фахівці управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР наполягають на тому, що усі мешканці приватного сектору зобов’язані в найкоротший термін  укласти угоди із перевізниками, що допоможе уникнути таких неприємних ситуацій.

Нагадаємо також, що днями  комунальники оперативно ліквідували чергове стихійне сміттєзвалище у самому центрі Тернополя.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР