29.03.2024 09:03
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернопільським освітянам передали результати енергоаудиту освітніх закладів

konferenciya-330 серпня в Українському домі «Перемога» відбулася конференція працівників освіти Тернополя, під час якої освітяни підсумовували роботу галузі міста у 2015-2016 роках, обговорили актуальні питання освіти, а також створення нової української школи. Також освітянам було передано результати енергоаудиту, який впродовж  декількох місяців проводили у дошкільних і загальноосвітніх закладах міста фахівці  ТОВ «ЕСКО Україна» . Завдяки йому фахівці визначили пріоритетні роботи для досягнення енергоефективності споруд закладів освіти.

  • Ми хочемо не економити, а бути енергоефективними, тобто брати стільки енергії, скільки її потрібно. Ми пройшли перший етап і претендуємо на те, щоб реалізувати цю ініціативу за допомогою Європейського інвестиційного банку, – зауважив пі час конференції заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Упродовж найближчого часу керівники шкіл і садочків Тернополя мають ознайомитися із результатами енергоаудиту, внести корективи і  запропонувати альтернативні вирішення, як у закладі освіти можна буде скоротити споживання енергії.konferenciya-8

Нагадаємо, що в рамках реалізації проекту Світового банку «Україна – трансформаційне підвищення енергетичної ефективності в містах», глибоку термомодернізацію бюджетних установ було визначено пріоритетним завданням для Тернопільської міської ради. За період квітень-червень 2016 року проведено енергоаудит всіх будівель освітніх закладів та прийнято рішення міської ради №7/9/171 від 16.06.2016 року щодо участі у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» шляхом залучення коштів від Європейського інвестиційного банку для фінансування робіт із термомодернізації будівель закладів освіти м. Тернополя. 26.07.2016р. відповідним листом на адресу Мінрегіону надіслано всі необхідні додаткові матеріали до заявки для участі у вищезгаданому проекті. На даний час спільно з фінансовим управлінням та управлінням економіки, промисловості  та праці готуються матеріали на Міністерство фінансів України для проведення оцінки фінансового стану потенційного кінцевого  бенефіціара.

У Тернополі провели семінар щодо термомодернізації освітніх закладів

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР