29.03.2024 17:26
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернополян запрошують на громадські слухання Плану дій сталого енергетичного розвитку м. Тернополя (ПДСЕР) на 2016-2020 роки

pdser12 лютого в Українському Домі «Перемога» в рамках Проект USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” (Проект USAID Ukraine – USAID Україна) відбудуться громадські слухання Плану дій сталого енергетичного розвитку м. Тернополя (ПДСЕР) на 2016-2020 роки.
Для участі у обговоренні – заповніть, будь ласка, анкету.

Ознайомитися з документом можна уже зараз за посиланням.ПДСЕР – це стратегічний документ для забезпечення сталого розвитку міст різних країн світу, що передбачений Європейською ініціативою «Угода мерів» (до якої місто Тернопіль приєдналося 6 липня 2012 року). Документ розробляють та впроваджують для вирішення сучасних глобальних екологічних та енергетичних проблем (парниковий ефект і пов’язані з ним негативні зміни клімату, вичерпність викопних енергоресурсів тощо).

За ПДСЕР м. Тернополя у 2020 році планується досягнути скорочення викидів СО2 на 22,15%, зменшити споживання основних видів енергетичних ресурсів на 339 698,38 МВт•год/рік та довести використання відновлюваних джерел енергії до 94 025,67 МВт•год/рік.

Проведена оцінка готовності організаційно-управлінської структури Тернопільської міської ради до впровадження та моніторингу стану виконання ПДСЕР, ефективності роботи системи енергетичного менеджменту у місті. Надані пропозиції щодо удосконалення системи енергетичного менеджменту в м. Тернополі.

У ПДСЕР м. Тернополя запропоновано 36 енергоефективних проектів у секторах: громадські та житлові будівлі, міське вуличне освітлення, транспорт, комунальні підприємства тощо. Запланований обсяг коштів, які необхідно скерувати на реалізацію енергоефективних проектів у обраних секторах, становить понад 2,586 млрд грн. Очікувана економія енергії від запланованих енергоефективних проектів – 679396,79 МВт•год/рік.
Докладніше