28.03.2024 19:53
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Синоптики прогнозують різке зниження температури повітря

Від сьогоднішнього дня у всіх частинах України, окрім південної, очікується різке зниження температури вночі. Зокрема, наступної ночі можливе зниження температури повітря до -18 градусів морозу.

Звертаємося до тернополян із проханням проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці. Особливо пильними, за умов поганих погодних умов треба бути водіям. Пішоходам в умовах сильих морозів варто подбати про відповідний одяг та взуття, а при можливості – утриматися від тривалих прогулянок.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та еколгії ТМР інформує, що роботи із посипання вулиць та прибирання снігової пульпи тривають. Увага: при прогнозавних низьких температурах перестає працювати сіль та пісок, відтак покриття тротуарів може залишатися слизьким! При такій вологості, яка спостерігається у Тернополі, різкий перепад температур створює надзвичайно складні погодні умови. Тому жителі міста повинні більш уважно ставитися вибору одягу та взуття, а також шляхів пересування, щоб уникнути травм. Комунальники докладають усіх зусиль, щоб забезпечити комфортний рух вулицями міста, та разом з тим наголошують, що тернополяни також мають зважати на прогноз та бути максимально обачними.

УВАГА! Зростає загроза обморожень! Найчастіше обмороженню підлягають пальці рук і ніг, обличчя, вушні раковини. Перша допомога та лікування: зняти мокрий одяг і взуття, дати гарячого чаю чи кави. Обморожену ділянку (можна усе тіло) занурити у теплу (не гарячу!) воду темп. +25-37 С, тримати до відчуття легкого теплового комфорту, обережно і легко масуючи. Далі шкіру обережно витерти насухо, можна обробити спиртом, накласти утеплюючу пов’язку. Лікування ураженої шкіри – консервативне, як і при опіках.

Серйозною помилкою є інтенсивне розтирання снігом, що не тільки не призводить до зігрівання, але й травмує шкіру, може бути причиною інфікування уражених ділянок.

Тернопіль житлово-комунальний