29.03.2024 17:51
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Реконструкція входу до парку Шевченка добігає до завершення

Капітальний ремонт входу в парк імені Тараса Шевченка в районі пам’ятника Степана Бандери добігає до завершення. Тут завершуються роботи із мощення фігурних елементів мощення. Найближчим часом працівники приступлять до облаштування перголи, а також інших об’єктів благоустрою – елементів освітлення, лавок та урн для сміття, а ще – впорядкують зелені зони.

Як нагадує головний інженер управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Микола Лесів, свого часу проектантами був запропонований проект реконструкції, під час якого бруківку мали викласти у вигляді вишиванки. Втім таке рішення викликало бурхливі обговорення і  варіант з вишиванкою був остаточно відкинутий. У лютому розпорядженням

Перший варіант проекту реконструкції, який був відкинутий

міського голови  висловити пропозиції щодо реконструкції вхідної площі до парку імені Тараса Шевченка було запрошено представників молодіжної ініціативи URBAN.te, які презентували своє бачення  в управлінні житлово-комунального господарства, а також проектантам, які розробляли проектно-кошторисну документацію для реконструкції площі. Серед пропозиції молодих проектантів – замінити візерунок вишиванки на більш сучасне рішення. В результаті співпраці деякі пропозицій були прийняті до уваги, в результаті чого отримали

Один із варіантів концепції реконструкції

компромісне рішення. “До першої нашої пропозиції розкладки бруківки виникли зауваження, тому ми запропонували два альтернативних варіанти, один з яких був обраний до реалізації. Публікуємо початковий та останній варіанти наших пропозицій. Звертаємо Вашу увагу на те, що подані пропозиції є всього нашими рекомендаціями та не є точним відображенням остаточного проекту. Даним дописом хотіли звернути Вашу увагу перш за все на рішення по розкладці бруківки на площі”, – згодом написали на свої сторінці активісти URBAN.te. Проглянути усі запропоновані варіанти можна на сторінці організації у ФБ.

Один із варіантів концепції реконструкції

Як зазначив Микола Лесів, обговорення тривали доволі довго – навіть ще у березні не було остаточної версії проекту, втім згодом дійшли до компромісного рішення, втілення якого можна вже побачити в районі пам’ятника Степана Бандери.

Роботи із реконструкції парку імені Тараса Шевченка продовжуються, втім, у частині острова “Чайка”, де зараз у розпалі роботи, вони здійснюються за рахунок бюджетних коштів, передбачених для управління культури. Отже замовником робіт є “Обєднання парків культури і відпочинку м.Тернополя”, а не управління житлово-комунального госопдарства, благоустрою та екології ТМР.

Тернопіль житлово-комунальний