28.03.2024 20:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Про страхи та чутки щодо програми субсидій

subs (1)Сьогодні понад 5 мільйонів сімей отримали субсидії. Підтримка надається громадянам, які не взмозі оплачувати високу вартість житлово-комунальних послуг. Разом із запровадженням змін виникають також чутки та міфи. Пропонуємо вам інформацію, яка розвінчує найпоширеніші з них.

***Пропонуємо вам також ознайомитися із відповідями на запитання, які найчастіше виникають при оформленні субсидій і які ми вже публікували раніше на нашій сторінці:

Що таке субсидія та як вона розраховується? На який об’єм послуг вона призначається та на який термін?

Фактичне споживання послуг домогосподарствами може відрізнятися від нормативного. Воно може бути більшим або меншим від соціальних норм споживання. Як це впливає на оплату послуг?

Порядком надання субсидій передбачено, що в разі призначення субсидій громадянам необхідно щомісяця сплачувати свою обов’язкову частку витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Від чого вона залежить?

Як отримати субсидію, якщо особовий рахунок оформлено на іншу особу? Що і коли змінилося та що означають ці зміни?

За яких обставин рішення про призначення субсидії вимагає розгляду місцевих органів виконавчої влади/місцевого самоврядування або утвореної ними комісії?

Відповіді ви знайдете у листівках, які підготував Інститут місцевого розвитку в межах Проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні”.

Проект USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні”