28.03.2024 17:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Павло Савечко взяв участь у конференції «Досвід Польщі, Норвегії та України у сфері підвищення енергоефективності міського господарства»

Впродовж 25-26 січня у Києві тривала конференція «Досвід Польщі, Норвегії та України у сфері підвищення енергоефективності міського господарства», організована Асоціацією міст України спільно з Асоціацією міст Польщі, Норвезькою асоціацією місцевих та регіональних влад та Асоціацією «Енергоефективні міста України».

У рамках заходу йшлося про проекти публічно-приватного партнерства у сфері енергоефективності по моделі ЕСКО та презентації результатів роботи в проекті «Польсько-норвезька допомога для підвищення енергоефективності в Україні». Доповідали і про кращі практики у сфері підвищення енергоефективності, включаючи ППП і ЕСКО модель в Україні, Польщі та Норвегії.

Участь у заході взяв завідувач сектору з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР – Павло Савечко, який презентував доповідь на тему Глибока енергомодернізація закладів освіти м. Тернополя (презентація).

Учасники конференції ухвалили за основу Резолюцію, якою визначено пріоритетні завдання щодо розвитку енергоефективності у міському господарстві та пропозиції щодо вирішення проблемних питань у цій сфері. Після доопрацювання пропозицій міських голів, висловлених під час конференції, ця Резолюція буде направлена до Уряду та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нагадаємо, що у рамках проект Асоціації міст України Павло Савечко презентував енергоефективні проекти Тернополя у Польщі. Влітку минулого року Павло Савечко побував у Норвегії, де в складі української делегації взяв участь у навчальному візиті. 

Bізити відбулися в рамках спільного проекту Асоціації міст України, Асоціації міст Польщі, Норвезької асоціації місцевих та регіональних влад та Асоціації енергоефективних міст України “Польсько-норвезька співпраця для підвищення енергоефективності в Україні” за фінансування EEA Grants and Norway Grants

Тернопіль житлово-комунальний