20.04.2024 18:24
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Оплатити за спожитий природній газ тернополяни можуть у новому розрахунковому центрі

centr (9)130 травня відбулося відкриття нового розрахункового центру для здійснення оплати за спожитий природній газ у Тернополі. Тепер споживачі м. Тернополя та Тернопільського району можуть здійснити  оплату за використаний природний газ без комісії не лише  в установі ПАТ «Тернопільміськгаз» на вулиці Митрополита Шептицького, 20, але й у приміщенні ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» на вулиці Родини Барвінських, 4. Що цікаво, у перший день роботи, ще до офіційного відкриття, у розрахунковому центрі оплату за природній газ здійснило декілька десятків споживачів. Працюватиме розрахунковий центр з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00 години, у п’ятницю з 8.00 до 16.00 та у суботу від 8 до 14.00 години. Обідня перерва  – 12.00 – 12.48 год.centr (1)

Як зазначив директор ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» Віталій Бобрівець, потреба у новому відділенні обгрунтована тим, що під час розрахунків у розрахунковому центрі на вулиці Митрополита Шептицького, 20  утворювалися чималі черги, які спричиняли незручності не лише споживачам, але й ускладнювали роботу працівників  підприємства.

– Споживачі звертаються до нас із скаргами, що банківські установи та відділення «Укрпошти» беруть комісію при оплаті за комунальні послуги. Відтак, вони йдуть до нас для здійснення оплати, адже в наших касах не беруть комісії за оплату. Великий наплив людей спричиняє створення черг, тому за сприянням Тернопільської міської ради, було прийняте рішення про відкриття додаткового центру. Це дозволить нашим споживачам  зручніше і оперативніше здійснювати оплату за використаний природний  газ, – розповів під час відкриття директор ДП “Газпостач” ПАТ «Тернопільміськгаз» Віталій Бобрівець.

centr (6)Фахівець зазначив, що, хоч даний крок покликаний зробити послугу комфортнішою для тернополян, однак  вони не повинні нехтувати й сучаснішими варіантами подачі показів лічильників та оплати за послугу – за допомогою інтернету.

– Абонентів, які подають показники через інтернет та здійснюють оплату через інтернет, а також подають покази через банки в нас на сьогоднішній момент вже більше сорока тисяч. Якщо брати дані по місту Тернополю і Тернопільському районі, де є 118 тисяч абонентів (особових рахунків), то понад  40 тисяч абонентів вже користуються послугами електронної оплати і подачі показів через інтернет. Сподіваємося, що прихильників переваг сучасних технологій  з кожним днем ставатиме більше, адже це не лише зручно, але й швидко. При цьому, здійснюючи оплату за допомогою «Особистого кабінету» на нашому сайті gazpostach.te.ua чи ресурсу  oplata.te.ua, споживачі не сплачують комісії, – зазначив Віталій Бобрівець.centr (10)

Присутній під час відкриття розробник сервісу, директор ПП «Укрспецінформ» Михайло Шидлівський нагадав що за допомогою вказаного сайту, власники карточок Visa чи MasterCard  можуть провести оплату, передати покази лічильників і дізнатися стан  нарахувань, пільг та субсидій не лише за природній газ, але й за всі інші послуги, адже сервіс працює за зразком «Єдиної квитанції».

Детальніше про можливості онлайн оплати та онлайн подачі показників лічильників наші читачі можуть дізнатися у публікації «Щоб не марнувати час у чергах, скористайтеся інтернетом».

Участь у відкритті нового розрахункового центру на вулиці Родини Барвінських centr (11)взяв заступник міського голови Леонід Бицюра. Він зауважив, що тернополяни –  чи не найвідповідальніші платники за спожиті комунальні послуги.  Леонід Бицюра зазначив, що у деяких інших областях відсоток оплати становить 50-60%, у той час, як тернополяни не бажають боргувати, тому й оплачують за спожиті послуги вчасно. Відповідно, міська влада сприяє  тому, щоб тернопільські споживачі мали змогу комфортно та оперативно здійснити оплату  за спожиті комунальні послуги та вітають ініціативи служб, покликані покращити якість надання  їхніх  послуг.

 Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз»