28.03.2024 22:13
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Недобросовісні тернополяни заблокували водостічну трубу у багатоповерхівці

mriya (2)Директор ГТОВ «Мрія» Михайло Лучко повідомив, що днями із будинку на вул. Шептицького, 1 надійшла скарга на заблоковану водостічну трубу у їхньому будинку. У товаристві здивувалися, адже, знаючи прогнози синоптиків, напередодні обстежили водостічні мережі усіх будівель, які перебувають на балансі підприємства. Провівши повторне обстеження, працівники «Мрії» виявили у стояку квартири №36 вказаного будинку обрізану пластикову пляшку. Зважаючи на те, що подібні випадки трапляються регулярно, у підприємстві припускають, що це – недбальство мешканців. Якщо й річ потрапила у трубу випадково, то цілком зрозуміло, що хтось залишив її на покрівлі будинку. А, як ми вже повідомляли, перебувати на покрівлі стороннім особам заборонено.mriya (1)

Як розповідають представники інших підприємств, що обслуговують житловий фонд у Тернополі, випадки навмисного блокування водостічних труб непоодинокі. Дехто списує все на вітер, дехто – на дитячі пустощі, але, зважаючи на повторюваність вказаних інцидентів, можна вважати, що це – своєрідна диверсія, поясннення якій знайти важко.

До слова, нещодавно у Тернополі мав місце інший цікавий випадок, який перетворився у майже детективну історію за участю «людей-невидимок». Тернополянка Тетяна Танащук, мешканка будинку по вул. Живова, 37, поширила у соцмережах інформацію про те, що у її домі було здійснене фарбування дверей силами підприємства ЖБК ЖЕК № 13. Долучивши фото, на якому видно, що робота виконана недобросовісно, дівчина викликала шквал емоцій у тернополян, які всіляко почали ображати працівників житлово-комунального господарства. «Новину» підхопили ряд місцевих ЗМІ.

dveri1Начальник ЖБК  ЖЕК-13 Роман Савула запевнив, що інформація не відповідає дійсності, оскільки працівники підприємства не здійснювали фарбування дверей у вказаному домі. Як розповів Роман Степанович, ремонт сходових кліток у цьому під’їзді дійсно запланований на 2015 рік, однак у перспективному плані передбачено його здійснення у листопаді поточного року. Начальник ЖБК зауважив, що працівники підприємства повторно пофарбують двері, щоб мешканцям не дошкуляли жахливі плями на вхідних дверях.

Ситуація набула розголосу у п’ятницю, 19 червня. А в понеділок, 22 червня, прибувши зранку до даного будинку для усунення недоліків від попереднього фарбування, на працівників очікувала несподіванка: двері були пофарбовані вже вдруге. Майстер дільниці підприємства спробувала з’ясувати, що ж за «невидимка» двічі пофарбувала вхідні двері. Однак, у кращих українських традиціях, всі мешканці будинку, з якими вдалося поспілкуватися, запевнили, що нікого не бачили. Відтак, було прийняте рішення не здійснювати позапланового фарбування, а провести його відповідно до перспективних планів підприємства.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР