29.03.2024 09:58
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Невідомі вкрали саджанець «Адамового дерева» на вул. Кн. Острозького, 45

pavlovnia (1)Другого квітня цього року були здійснені роботи із висадження дерев породи павловнія («Адамове дерево») на прибудинковій території будинку №45 на вул. Князя Острозького.

Деревами, що цвітуть неймовірно красивим фіолетовим цвітом, вже зацікавилися зловмисники. Михайло Лучко, директор ГТОВ «Мрія», яке обслуговує будинок та прибудинкову територію вказаного будинку, сьогодні повідомив, що невідомі викрали один із шести саджанців павловній («Адамове дерево»), які були висаджені три тижні тому. Ще один із саджанців – поламали.

Шукати крадія не будуть, каже Олег Соколовський, начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

  • Цілком зрозуміло, що знайти злодія, який викрав саджанець, неможливо. Однак ми докладемо зусиль для того, щоб відшукати якісний посадковий матеріал і здійснити благоустрій на території поблизу будинку на вул. Кн. Острозького, 45, каже Олег Соколовський.

Нагадуємо,  що дерева саме цієї породи (павловнію вважають деревом спокою, гармонії та рівноваги) були висаджені з метою вшанування колись похованих та загиблих тут людей. Адже відомо, що тут знаходилося юдейське кладовище (в народі його називали «Окописько»). Його зруйнували у середині 1950-х років з наказу комуністичної влади, щоб розширити житловий квартал. Також є дані, що на цьому місці у роки Другої світової війни під час проведення військових дій загинуло багато людей.

Здійснення  таких крадіжок у Тернополі – непоодиноке. Впродовж останніх місяців викрадено вже декілька каштанів “Бріотті”, які були висаджені восени, невідомі вкрали блакитну ялинку на Східному масиві, а нещодавно із Скверу Кобзаря “любителі рослин” поцупили “Тарасову вербу”.

Управління житлово-комунального гсоподарства, благоустрою та екології ТМР