23.04.2024 11:28
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Мешканка старовинного будинку у центрі Тернополя дякує обслуговуючому підприємству

franka_11 (1)У третьому під’їзді в будинку на вул. І. Франка, 11 триває ремонт сходових кліток. Мешканка однієї із квартир, пенсіонерка  Лідія Іванівна, висловлює вдячність працівникам ПП «Східний масив», які здійснюють ремонтні роботи. У першому під’їзді ремонтні роботи вже завершені, тепер розпочався ремонт сходових кліток у третьому. Минулого року у будинку ремонтували покрівлю. До цього, як каже мешканка, будинок не ремонтувався не менше тридцяти років. Знає про це не з чуток, адже прожила вул. І. Франка, 11 усе своє життя. Все змінилося нещодавно, коли будинок почало обслуговувати ПП «Східний масив».franka_11 (2)

  • Мій батько був військовозобов’язаним. Після війни його відправили у Тернопіль (до цього ми жили в м. Баку). Мені тоді було всього дев’ять місяців, а старшому братові – 10 років. З того часу, як ми оселилися в Тернополі,  не виникало бажання виїжджати звідси. На якийсь час ми перебралися у м. Красноярськ, але прийняли рішення повернутися сюди. Тернопіль – місто дуже компактне, затишне та красиве, – каже Лідія Іванівна.

franka_11Оселившись у повоєнні роки в будинку на вул. І. Франка, родина жінки живе тут і сьогодні. Як розповідає пенсіонерка, усі квартири тут переплановані, не залишилося жодної, яка була збудована за проектом. Є дані про спорудження даного будинку у 1937 році, однак Лідія Іванівна розповідає, що дехто із мешканців вважає, що дім зведений ще у 1910 році. Під час другої світової війни частина будинку була зруйнована. Після того, як зруйнований кут відремонтували, про будинок «забули». І лише тепер, коли він перейшов на баланс ПП «Східний масив», тут почали здійснювати ремонтні роботи.

Як ми вже повідомляли, обсяг ремонтних робіту будинку на вул. І. Франка, 11 значний, але працівники докладатимуть усіх зусиль, щоб зберегти самобутність цієї оселі.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР