28.03.2024 22:52
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Майже сто малих тернополян садили дерева на проспекті Злуки

komservis (29)У п’ятницю, 15 квітня, жителі міста здійснили висадку дерев на проспекті Злуки. Як розповів головний інженер ПП “ТернопільКомсервіс” Володимир Байгер, у процесі до підготовки до акції у нього виникла ідея запросити для висадки дерев дітей, які живуть на проспекті Злуки у будинках, що обслуговує ПП “ТернопільКомсервіс”.

-Я вирішив, що долучившись до акції з висадки дерев, діти більше дбатимуть про молоді деревця. Щоб ще більше заохотити дітей до подальшого догляду за деревами, ми дали їм можливість підписати “свої” деревця. Для цього  невеличкі аркуші, на яких діти підписали свої імена та прізвища, ми поклали у поліетиленові пакетики, які учасники акції прив’язали до посаджених дерев, – розповів Володимир komservis (2)Ярославович.

Малі мешканці проспекту, охочі висадити іменні деревця, почали збиратися на господарському дворі підприємства задовго до початку акції. Яким ж було здивування дирекції та працівників підприємства, коли стало зрозуміло, що збіглося майже сто дітлахів із сусідніх десяти будинків!

Директор ПП “ТернопільКомсервіс” Юрій Вересюк деревця садив разом із своєю маленькою донечкою.

– Колись я посадив біля підприємства один горіх, а тепер висадимо ще один і це буде наше спільне з донею дерево. Оскільки я на роботі майже постійно, сам поливатиму його і, сподіваюся, що воно вже незабаром komservis (13)порадує нас своїми плодами, – каже Юрій Вересюк.

Тим часом інструктаж для дітлахів провела майстер дільниці ПП “ТернопільКомсервіс” Марія Хомик, яка розповіла як правильно висаджувати та доглядати за ялинками. Поблагословив на добру працю всіх учасників акції отець Мирон, настоятель Храму Вознесіння Господнього, який зводиться неподалік від підприємства. Активну участь у висаджуванні дерев взяв також секретар міської ради Віктор Шумада, який  посприяв ПП “ТернопільКомсервіс” у закупівлі посадкового матеріалу.komservis (16)

Того дня присутні висадили сотню ялинок, горіхів та лип. Висадка дерев перетворилася для дітей у справжнє свято, тому вони навіть трохи засмутилися, коли закінчилися саджанці. Втім, неочікуваний сюрприз від керівництва ПП “ТернопільКомсервіс” неабияк потішив малих ентузіастів та викликав ще чимало щасливих посмішок. Без подарунків того вечора не залишився ніхто: малі господарі в знак вдячності за виконану роботу отримали цукерки, розмальовки та книжки, а їхніх матусь, які знайшли час для участі в акції почастували морозивом.

komservis (15)– Тепер треба дбати про висаджені дерева, поливати їх, – каже Володимир Байгер. – Хоча  впродовж вихідних це робили працівники підприємства, було б добре, щоб діти також поливали “свої” деревця, і я впевнений, що вони це робитимуть.

Звертаємося до тернополян із проханням шанобливо відноситися до висаджених дерев, не нищити їх та не вигулювати поблизу собак.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР