29.03.2024 13:48
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” інформує

КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” інформує мешканців Тернополя про те, що масове відключення квартир від системи централізовано опалення протягом 2000-2010 років (близько 25 тис. мешканців квартир встановили індивідуальне опалення, біля 40% загальної опалювальної площі)  проводились не системно, хаотично (сьогодні спостерігаємо ситуацію коли в під’їзді до централізованого опалення може бути підключена одно-дві квартири), що й призвело до розбалансування всієї системи теплопостачання  міста та не бажання власників індивідуального опалення сплачувати, як вони кажуть, не за їх площу.

02.08.2017 року вступив в дію ЗУ “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, який врегульовує питання щодо оплати за використану теплову енергію для опалення місць загального користування та та інших допоміжних приміщень в будинку.

А саме, в статті 10 цього Закону передбачено, що обсяг теплової енергії, яка витрачена на опалення місць загального користування та інших допоміжних приміщень, що є в будинку, а також на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання, розподіляється відповідно до правил (Методики), встановлених цією статтею, також на власників (співвласників) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та гарячого водопостачання.

Розподіл  між споживачами обсягів спожитої у будівлі теплової енергії здійснюється відповідно до методики, затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства.

Отже, після затвердження Кабінетом Міністрів даної методики, усім мешканцям будинку доведеться вносити плату за обігрів тих приміщень, якими користуються усі мешканці.

 

Адміністрація КП ТМТКЕ