29.03.2024 16:38
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

В Ощадбанку офіційно підтвердили, що комісія при оплаті комунальних послуг у них обійдеться в кілька десятків гривень

В Ощадбанку офіційно підтвердили інформацію про те, що оплата комуналки в цій установі обійдеться у кругленьку суму. Нагадаємо, нещодавно наш читач надіслав нам квитанції, отримані в Ощадбанку і поцікавився, чому тут не попереджають про те, яку винагороду беруть за кожну послугу. Комісія за прийом платежів в касі Ощадбанку за газ, тепло, водопостачання, електропостачання,  послугу з вивезення побутових відходів становить 3,00 гривні за кожну послугу, безкоштовно в касі  для пенсіонерів – держателів пенсійних карток банку.

Стандартні тарифи на приймання платежів за утримання будинку (у тому числі і для ОСББ) кабельне телебачення, Інтернет, Домофонні системи в касі банку становить 10 грн. Якщо оплата  здійснюється через ІПТ  платник  сплачує комісію в розмірі 3,00 грн. за кожен з перелічених платежів.

Комісія за комунальні платежі залежить від наявності укладених договорів між постачальниками послуг та банком.

Оплата комунальних послуг за допомогою платіжної пенсійної картки у касах Ощадбанку безкоштовна для пенсіонерів – держателів пенсійних карток банку.

Безкоштовне приймання комунальних платежів від усіх категорій клієнтів на адресу постачальників комунальних послуг, які мають прямі договори з банком, – в інформаційно-платіжних терміналах (ІПТ) Ощадбанку (як карткою так і готівкою).

Зокрема, в Тернопільській області таких терміналів 56, з них 23 од. у Тернополі.

Без комісії через ІПТ  приймаються комунальні платежі  за газопостачання, водопостачання, електроенергію,  теплопостачання, вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) та телекомунікаційні послуги.

 

Пенсійну картку можна безкоштовно оформити в будь-якому відділенні Ощадбанку. Заяву до Пенсійного фонду банк передає самостійно, клієнту не потрібно нікуди додатково звертатись. Співробітники Ощадбанку повідомлять про готовність картки та можливість її отримати у відділенні, де було подано заяву.

На запитання по те, чому ж споживачів не інформують про доволі відчутну комісію, в офіційній відповіді зазначили, що “у відділеннях розміщено повідомлення про можливості безкоштовної оплати комунальних послуг”.

З повагою, прес-служба Ощадбанку

Як ми повідомляли,

27 лютого, зросли тарифи для фізичних осіб по прийому комунальних платежів і в УДППЗ «Укрпошта». “Розрахунково-касове обслуговування з 27 лютого 2017 року змінилося таким чином: до 500 грн. включно – 4,50 грн. Від 500 до 1000 грн. – 1%, а 1000 грн Більше – 0,8%. Змінився мінімальний платіж до суми в розмірі 500 грн. – з 3 гривень. до 4,5 гривень.

Підвищення цін на свої послуги керівництво Укрпошти пояснило подорожчанням палива, збільшенням тарифів на комунальні послуги та витрати на обслуговування відділень.

Без змін наазі залишився розмір комісії у “ПриватБанку”. В разі оплати комунальних платежів у касах банку тарифи на такий платіж становлять від 1% від суми (за воду, електроенергію та тепло) до 3 грн (за газ та інші комунальні послуги). У разі оплати комуналки через термінал самообслуговування тариф банку становитиме 2 гривні на всі види платежів, а в Приват24 на комунальні платежі діє єдиний тариф у розмірі 1 гривні, зазначив керівник регіонального прес-офісу «Приват Банку» Олександр Жильцов.

Тернополяни для оплати за комунальні послуги можуть користуватися послугами інших банків, у деяких з них комісії нижчі. Та найоптимальнішим варіантом є ресурс oplata.te.ua, де взагалі не передбачено жодних додаткових комісій.

До слова, ми вже неодноразово зверталися до прес-служби “Ощадбанку” за інформацією щодо комісії в цій установі та писали про це на нашому сайті.

Про усі зміни, що стосуються електронної оплат комунальних платежів та змін щодо нарахування комісії на цю послугу тернополяни можуть дізнатися на сайті komun.te.ua